Hovedbygget på Visthus («Visthus-slottet») ble bygget i 1907/08 av den engelske lord Guy Freemantle. Han kom til Norge hver sommer for å fiske laks.

Senere var huset eid av blant annet en av Norges største skipsredere som også var omgangsvenn med Kong Haakon VII og dronning Maud.

Rundt 1920 ble det spilt golf på Visthus og barna fra Vistdalen fikk komme i selskap og smake brus og sjokolade. Den gangen ble alltid den første laksen som ble tatt om sommeren, og den første rypa som ble skutt om høsten sendt til kongen.

Fremdeles er det mange spor etter både lorden og skipsrederen på Visthus.

Hovedbygget på Visthus er bygget i såkalt «skotsk jakthyttestil» og har en grunnflate på 500 kvadratmeter. Alle vegger og gulv er originale. Hovedbygget er ikke åpent for overnatting. Tømmerbygget gjør også at stedet må være stengt de kaldeste vintermånedene. Stemningen i det gamle tømmerslottet er helt spesielt, særlig når man samler seg rundt peisen etter en lang dag med mange ulike aktiviteter.

I 1958/59 ble Visthus kjøpt av Romsdal Indremisjon. Huset var da i dårlig stand, men har gjennomgått en omfattende restaurering. Nytt internatbygg og nye hytter er kommet til og i dag fremstår Visthus godt utstyrt og godt vedlikeholdt. Våren 2014 fikk alle rom på internatet nye bad med dusj.

Visthus har i alle år vært brukt først og fremst til kristne leirer for barn- og ungdom, men brukes også til kurs, selskaper, gjestegrupper m.m. Uteområdet er spesielt godt tilrettelagt for barn- og barnefamilier.

Visthus er et alkoholfritt sted noe som også gjelder alle arrangement.

Du kan laste ned Visthus sitt jubileumshefte som var skrevet til 100 års jubiléet her.

I dag er det Nordmøre og Romsdal Indremisjon (www.nri-imf.no )som eier Visthus. Nordmøre og Romsdal Indremisjon er tilsluttet Indremisjonsforbundet (www.imf.no ) som er en evangelisk luthersk misjonsorganisasjon.